Spray Paint Booth -suodatus: vesipesu ja kuivasuodatin

- Mar 12, 2019-

Kun suunnitellaan täydellistä spraymaalipöytää, ilmavirran suunta ei ole ainoa ensisijainen huomio. Valmistajien on muun muassa otettava huomioon riittävät pakokaasusuodatusjärjestelmät suunnitellessaan koppi niiden käyttöä varten. Nämä ovat tarkoituksenmukaisia, sillä ne ottavat kiinni maalien ruiskutuksen ja muut epäpuhtaudet ennen kuin ne poistetaan ilmakehään pakojärjestelmän kautta. Jotta seisokit voitaisiin minimoida, tehostaa tehokkuutta ja ylläpitää vaatimustenmukaisuutta, nämä suodatusjärjestelmät on räätälöitävä tiettyyn tuotantoprosessiin, johon ne on integroitu.

Nykyaikaisissa kopeissa on kaksi päätyyppiä suihkukaapin suodatusjärjestelmiä - vesipesua ja kuivaa suodatusta. Vaikka nämä kaksi maalauskammion suodatintyyppiä on suunniteltu sekä vaarallisten yhdisteiden sieppaamiseen että siihen, on olemassa lukuisia eroja, joilla on merkittäviä etuja ja haittoja niiden käyttötarkoituksen mukaan.

Mikä on vesipesun suodatus?

Vesipesua käyttävät suihkemaalit käyttävät vettä suodattimena kuivien suodattimien sijasta. Maalien ruiskutus kerätään ja jäävät kiinni aluslevyn vesiverhon tai pesurin osaan ja pudotetaan sitten keräyssäiliöön. Keräyssäiliö täytetään lopulta maalilietteellä ja sen jälkeen se on puhdistettava. Sentrifugi- tai lietteenpoistojärjestelmä voi auttaa vähentämään puhdistusajan seisokkia: ne voidaan suunnitella putkijärjestelmään maalilietteen poistamiseksi jatkuvasti. Vesipesun suodatusjärjestelmät vaativat suuria alkuinvestointeja, mutta ne sopivat erinomaisesti erittäin korkealle maaleille, jotka tarvitsevat yhtenäisen ja yhtenäisen ilmavirran.

Vesipesun suodattimet koostuvat sarjasta metallisia välilevyjä ja säiliöitä, jotka pakottavat ilmaa kulkemaan useiden veden verhojen läpi ennen pakokaasupinon saavuttamista. Nämä yksiköt on valmistettu sinkittyjen teräsosien kanssa, jotka kestävät korroosiota jatkuvasta altistumisesta liikkuvalle ja seisovalle vedelle.

Valmistajien on oltava tietoisia vesistöjen lietteen tyhjennys- ja käsittelyprosesseista. Vesi, jota käsitellään kemiallisesti sitomiseksi suihkepartikkeleihin, erottaa yhdisteet ionisointiprosessin kautta, joka saa ne kellumaan pinnalla tai uppoamaan pohjaan lietteenä. Ilman sentrifugijärjestelmää kelluvat yhdisteet on ajoittain rasvattava pinnalta, jotta aluslevy toimii tasaisesti ja sujuvasti, ja lietteen poistamiseksi vaarallisista jätteistä. Säiliön pohjaan uppoavat hiukkaset kaadetaan pois ja hävitetään vaarallisiksi jätteiksi.

Vesipesun suodatuksen edut

Kestävän ja tehokkaan suunnittelunsa ansiosta veden suodatusjärjestelmät ovat ihanteellisia valmistusprosesseille, joilla on erittäin suuri tuotannonopeus: ne voivat käsitellä huomattavasti enemmän ruiskutusmääriä verrattuna kuiviin suodattimiin. Vedenpesu on edullista monissa työterveys- ja rakennusturvallisuuskoodeissa, ja se soveltuu erilaisten viskositeetti- ja kuivausnopeuksien sumuttamiseen ja viimeistelyyn. Muita etuja ovat:

 • Joustava eri sovelluksiin

 • Puhdas ja tehokas kokoelma

 • Mahtuu korkeat tuotantomäärät

 • Vesipesukopit voivat ylläpitää tasaista tasaista ilmavirtaa kattilassa vakiona olevan staattisen paineen ansiosta pesukoneen läpi verrattuna kuiviin suodattimiin, joissa on maali

 • Poistaa toistuvat kustannukset kuiville suodattimille

 • Vähentää kuivien suodattimien vaihtamiseen tarvittavia seisokkeja

 • Käytettävissä on sentrifugia, joka poistaa lietteen puhdistusajan

Merkittäviä haittoja

Vedensuodatuksen ilmeiset edut tekevät siitä tuntua ilmeisenä vaihtoehtona lähes mihin tahansa sovellukseen, mutta on kuitenkin joitakin haittoja.

 • Vettä on käsiteltävä johdonmukaisesti kemikaaleilla, jotka voivat lisätä käyttökustannuksia

 • Korkeammat alkuperäiset kopiolaitteet ja asennuskustannukset

 • Vaatii lietteenpoistojärjestelmän (manuaalinen tai automaattinen)

Miten Dry Filter Systems toimii?

Kuivasuodattimissa käytetään kerrostettuja suodattimia, jotka erottavat maalipartikkelit pakokaasusuodattimen läpi kulkevasta jatkuvasta ilmavirrasta. Kuivasuodattimille, kuiville pakokaasusuodattimille ja jopa käytettävissä oleville palautusjärjestelmille on tarjolla monenlaisia materiaaleja ja malleja, joista jokainen on ihanteellinen tiettyihin tiloihin ja sovelluksiin. Ostajien tulisi keskustella kuivasuodattimen vaihtoehdoista niiden valmistajan kanssa varmistaakseen, että ne valitsevat tehokkaan ja koodattavan toiminnon.

Kuiva suodatusjärjestelmät vaativat kuivien suodattimien vaihdon. Tukkeutuneet suodattimet ohjaavat ilman eri suuntaan, jolla on vähiten vastustuskykyä, mikä aikaansaa tasaisen ilmavirran ohjaamoon. Kuivasuodattimilla on suhteellisen lyhyt käyttöikä ja ne on vaihdettava säännöllisesti tehokkaan toiminnan varmistamiseksi. Säännöllisestä kunnossapidosta huolimatta kuivasuodatus on ihanteellinen valinta matalan ja keskitason tuotantomäärän toimintaan.

Valtaosa teollisuustuotannossa käytettävistä suihkukammioista käyttää kuivasuodatusjärjestelmiä. Vedenpesukopit voidaan perustella vain erittäin korkealla tuotantonopeudella, joten kuivasuodattimet ovat ihanteellisia useimpiin muihin toimintoihin.

Kuivansuodattimien edut

Kuiva suodatus on suosittu valinta useimmilla teollisuussektoreilla, koska se pystyy helposti mukautumaan vaihtelevaan kysyntään ja muuttuviin osakokoon. Kuivan suodatusjärjestelmän etuja ovat:

 • Pienemmät käyttö- ja ylläpitokustannukset kuin veden suodatusjärjestelmissä

 • Alhaisempien kattiloiden pääomalaitteiden kustannukset ja asennus verrattuna vesipesualustaan

 • Helppokäyttöisyys verrattuna vesipesuastiaan

 • Esimerkiksi regenerointijärjestelmät ovat käytettävissä jauhepinnoitteen viimeistelyyn

 • Kaikki voivat vaikuttaa merkittävästi tuotantoympäristön kannattavuuteen.