Kuinka tehokkaasti käyttää HD kuorma maalaustyökaluja

- Apr 24, 2018-

Kuinka tehokkaasti käyttää HD kuorma maalaustyökaluja


Vuonna 2016 Greg Schwartz, osakkaana laitos, eläkkeellä ja Stephanie Schwartz tuli 80 prosentin omistaja. Hän vietti aikaa oppimalla yrityksen omistajuutta löytämään autoteollisuudessa toimivia prosesseja ja sovittaen heidät raskaaseen törmäystyöhön.

Kahden vuoden kuluttua hän on nähnyt maalintaryhmänsä oppimassa työkalujen ja maalivalaisimien navigointia - jotka vaihtelevat suuresti autoteollisuudesta.

Normaalien korjausprosessien poistaminen ei ole epätavallista Truckstar-tiimille, joka on äskettäin uusinut Oscar Meyer Weinermobilea liikkumattomasta Deerfieldin, Wis. Historical Societyin, liikkuvalle patsastukselle.

Schwartz aikoo laajentaa liiketoimintaansa ostamalla kiinteistön vieressä ja kaksinkertaistaa neliömaiseman 18 000 neliömetristä 36 000 neliömetriin.

"Isäni kertoi [20 vuotta sitten] isälleen, että hänellä olisi parempi suunnitella vuokrata osa kaupasta ja nyt tarvitsemme lisää tilaa", Schwartz sanoo.

Laajentumisen myötä hienosäätöprosesseja, joita teollisuus tekee vaikeaksi, on noin kymmenen vuoden takana työkaluissa ja laitteissa verrattuna kevyeen autoteollisuuteen.

Schwartz jakaa vinkkejä raskasta törmäyspinta-alaa koskeviin maaliin liittyviin ongelmiin ja miten parhaita maalaustyötä tehdään hankalilla työkaluilla.

1.Pay huomiota pieniin yksityiskohtiin

Raskaan teollisuuden alalla maalaustyössä on enemmän prosesseja. Maalareiden on käytettävä enemmän aikaa pintojen valmisteluun. Schwartzin myymälässä maalaajat viettävät aikaa räjäyttäessään kuorma-auton pintaa. Vuonna 2017 Truckstar Collision päivitti tehtaansa 35-70 jalkaisella räjähdyspaikalla . Joukkue räjäyttää kierrätettyä terästä ja puhdistaa ajoneuvon kokonaan ennen tiivisteen ja päällysteen levittämistä.

Maaliprosessin ylimääräisen ajan lisäksi raskaiden korjaustöiden maalien tyypit ja värit ovat laajemmat kuin autoteollisuudessa. Schwartz sanoo, että hän on nähnyt ajoneuvokuvut, jotka on valmistettu lasikuidusta, muovista, teräksestä, alumiinista ja arkkionkaasta. Eri materiaalit merkitsevät ylimääräistä askelta maalitiimille, minkä jälkeen on varmistettava, että oikea loisto tuotetaan korkealaatuisesta materiaalista ja varmista, että maali tarttuu eri materiaaleihin. Autoteollisuudessa on teräs-, alumiini- ja muovi- materiaaleja "cookie cutter" -aineita.

"Yksi kuorma-auto viime vuonna oli maalaustyön, joka oli tehty murskattua lasia maalilla", Schwartz sanoo. "Se maali yksin oli 1400 dollaria per quart."

Maalintaryhmä on koulutettava vähäisiä yksityiskohtia, kuten murskattua lasimaalia, joka maalataan tai seisoo maaliin ja miten maalin lämpötilaa mitataan yhdessä maalin kosteuden kanssa.

2. Harjoittele tekemällä, ei katselemalla

"Voisimme käyttää enemmän sisäistä koulutusta", hän sanoo. "Tekijöitä on vaikea ottaa pois kaupasta."

Raskaiden törmäysliiketoimintojen osalta Schwartz joutuu vielä suurempaan teknisen pulaantumiseen kuin autoteollisuus.

Schwartz lähetti toisen linjan maalari ja arvioitsija värivalikoimaan ja uudelleenkoulutukseen. Käytännön koulutus toistaa, että on tärkeää käydä läpi kaikki maaliprosessin vaiheet.

"Se muistuttaa heitä tekemään sen ylimääräisen pyyhkäisemisen ennen maalia", hän sanoo.

Koulutus kattaa myös erilaiset maalaustyypit, korkealaatuisesta teollisuusmaalaukseen maali-maali, jota käytetään vanhoihin kuorma-autoihin, jotka tarvitsevat uuden kerroksen kehyksen, joten se ei syövytä.

3. Muuta Trendit

Schwartzille hänen ensimmäinen tiedonsaanti on Axalta-yritysneuvosto, johon hän on osallistunut vuodesta 2014 lähtien. 3M on myös viettänyt aikaa Wisconsinin markkinoilla, pitäen myymälää ajan tasalla alan kehityksestä.

Jotta seurata uutisia, 3M on tarjonnut tarjonnan seuranta-laskentataulukko-ohjelman, joka päivitetään uusimmilla tuotteilla. Taulukkolaskenta mahdollistaa myymälän varmistavan, että ne saavat oikein korvauksen kustannuksista, jotka sisältävät maalaustuotteiden kustannukset.

Yksi maalikuilu, josta Schwartz on kuullut, on RV-markkinat. Toisin kuin autoja, joissa maalikoodi löytyy matkustajan puolella olevasta hansikaslokerosta, RV: t ja matkailuautot eivät useinkaan tarjoa maalikoodeja teknikoille. Tämä osoittautuu vaikeaksi teknikoille värivalikoiman ajoneuvoon. Voi olla jopa viisi eri väriä yhdellä RV: llä, Schwartz sanoo. Maalarit tyypillisesti päätyvät maisemakoodien tallentamiseen.

Mutta kun ne eivät tallenna koodeja, Chromavision-spektrometrin kaltainen työkalu voi osoittaa maalarin oikeaan suuntaan käytettäväksi sävyssä käytettäväksi ajoneuvoon. Työkalu hajottaa alkuperäisen värin ja tekee oman reseptinsä ja antaa väriä, joka voidaan sävyttää paremman yhteensopivuuden saavuttamiseksi.

Silti työkalu antaa vain noin 50 prosentin mahdollisuuden alkuperäisen värin yhteensovittamiseen.

He myös suihkuttavat toisen aineen, kuten pahvia, sävyllä ennen kuin ruiskutetaan autoa.

4. Suihkuta tasaisesti ja oikein

"Pidämme maalista noin 70 astetta", sanoo Chuck Ja Doul, Truckstar Collision -tuotannonjohtaja. "Mutta jos maali istuu hyllylle huoneessa, joka on 60 astetta, meidän on mentävä ja maalattava maali."

Joukkue pyrkii pitämään spraymaalin viskositeetin saman vuoden aikana. He viettävät enemmän aikaa lämmitysmaaleina kesäkuukausina, jolloin lämpötila päivällä voi olla kuuma ja kostea mutta kylmempi yöllä.

Toinen joukkueen ylpeyden lähde tulee olemaan maalaamaan kuorma-autot ilman niin paljon mahdollisuuksia tehdä virheitä. Maalarit käyttävät ristipäällystystekniikkaa työskentelyssä raskaampien maalien, kuten metallien, kanssa. Menetelmässä ruiskutetaan sivu-to-side-liikkeessä ja sitten ylös-alas -liike. Tämä menettely on kätevä käytettäessä päällystettä kaupallisiin kuljetuksiin, Ja Doul sanoo. Menetelmä auttaa ryhmää hallitsemaan suihketta ja estämään tippumisen, joka voi tapahtua autoteollisuudessa, ja se on helppo korjata, mutta ei suurilla ajoneuvoilla.

Raskaassa törmäyksessä oleva maali mitataan 5 - 7 millilitrassa verrattuna auton maalipintaan mitattuna 3 millilitrassa.

"Se on kuin verrattaessa melassia veteen", Ja Doul kertoo autoteollisuuden erittäin käytetyistä vesiohenteisista maaleista verrattuna raskaaseen törmäyspuolen liuotteisiin perustuvista maaleista.

Parempien värejä tuottaakseen maalarit tarvitsevat harjoittelua väreillä, jotka tuijottavat värejä koko päivän ajan, ja lopulta he eivät voi nähdä vain valkoista väriä vaan valkoisia punaisia, sinisiä ja vihreitä sävyjä. Se on kyse kokemuksesta ja vuosista teknologiasta, joka on kehittynyt kokemuksella jatkuvasti katsomalla maalia joka päivä.

5. Usein päivitystekniikka

Cesar Salinas, Truckstar Collisionin lyijyvärimaja, käyttää SATAjet-suihkukaivoja kalliimmista kustannuksista huolimatta. Spray-aseet voivat maksaa noin 900 dollaria, Salinas sanoo.

Tiimi haluaisi myös päivittää rajat ylittävän korttinsa downdraft-telineeseen ylisuojan vähentämiseksi. Downdraft-kopissa ilmavirta pääsee suoraan alas ja estää lian kertymisen auton päälle ja parittomat rakenteet. Toinen huolestuttava ongelma, joka voi ilmetä, on värin muutos ylikuumenemisesta.

Tekniikka voi olla kevyen ajoneuvoteollisuuden takana, mutta Schwartz viettää helposti joka kolmas kuukausi päivittäessään värimuutoksia koskevia tietoja, koska alan hintojen nousu on johdonmukaista. Eräänä päivänä standardi maalaustyö voisi maksaa standardin 50 dollaria tunnissa tai asiakkaat voisivat nähdä lisäkustannuksia prosessin lopussa, koska metallimaali oli enemmän.


(Lähde: fenderbender.com)